sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Tuunattu asuntomessuidea: Hometalomessut!


Pieni esipuhe

Asuntomessukeskustelujen innoittamana tein mieheni kanssa parodiaa kokemastamme talokatastrofista. Tuunasimme asuntomessuideaa hieman uuteen uskoon.
Blogiteksti on yhdessä kirjoittamamme.

Hometalokatastrofin lisäksi meitä yhdistää yhtä huono huumorintaju. 

Pahoittelumme. 😊
Kiinnostaisko uudet messut?  
Olemme kehitelleet Asuntomessuille kilpailijan: Hometalomessut! 
 Näissä kohteissa ei haise raha, näissä haisee home! 
Hometalomessujen valttina on monipuolisuus. Kohteita löytyy jokaiselta vuosituhannelta, -sadalta ja -kymmeneltä aina uudiskohteisiin saakka. Hometalomessujen mottona onkin 'Moni kakku päältä kaunis'! 

Messukohteissa puutarhojen monimuotoisuus on valttia. Osassa kohteita voi ihailla luonnontilaan päässyttä pihamaata. Miten ihana on kesäinen luonto voikukkineen, nokkosineen ja horsmineen! Heinittyneen pihan perältä voi hajuaistinsa avulla löytää varsinaisena messukohteena olevan mörskän. Omat viikatteet mukaan! Joissain messukohteissa puutarhoja on saatettu käsitellä vähän rujommalla kädellä. Kukkapenkit ovat lähteneet toivottomalta tuntuneen tehtävän - salaojien etsimisen - tieltä ja istutuksista otetut kuvat ovat muistona lähimmälle kaatopaikalle kärrätyissä valokuva-albumeissa. 

Kaikkiin kohteisiin ei välttämättä pääse sisätiloihin ollenkaan. Niissä joihin pääsee, voi aistia kaurismäkihenkistä tunnelmaa - kuin aika olisi pysähtynyt. Niistä on ehkä lähdetty äkisti ja koti on jätetty niille sijoilleen. Lasten leikkejä ei ole siivottu, sängyt ovat petaamatta ja tiskit tiskaamatta. Sohvatyynyt ovat jääneet myttyyn ja keittiön pöydälle äitienpäivänä aseteltu ruusukimppu on pudottanut kuihtuneet lehtensä jo aikapäiviä sitten. Tilaa koristaa monesti epämääräinen kasa mustia jätesäkkejä, joihin on yritetty sulloa pala omaisuutta.Juna ei päässyt koskaan perille.

Muutamissa messukohteissa on elämää. Sen huomaa siitä, että tontti on täynnä epämääräistä purku- ja rakennusjätettä ja talossa tai sen ulkopuolella saattaa näkyä kiroilevia, epämääräisesti hoipertelevia, lähes syyntakeettomassa tilassa poukkoilevia hienhajuisia hahmoja näennäisesti työn touhussa. Näiden henkilöllisyydet eivät ole useinkaan tunnistettavissa, koska noita hien ja pölyn runtelemia kasvoja koristaa useimmiten kovia kokenut hengityssuoja. 


Näissä messukohteissa ei näy uudenkarheita perheautoja nätisti autokatoksessa. Näissä katokset ovat niin täynnä irtaimistoa, jätesäkkiä ja kaikenkirjavaa työkalua ja romua, ettei sinne mahtuisi edes auton nokka. Eikä se autokaan ole uututtaan hohtava Audi, vaan rakennusromukuorman kyllästämä Miesauto, jonka merkki ja vuosimalli jäävät pölykerroksen alta usein epäselväksi. 

Jos oikein hyvä tuuri käy, saatat kohdata messukohdeasukin. Hänet voi löytää talostaan torkkumasta, koska hänellä ei ole ehkä ollut mahdollisuutta muuttaa pois totaalisesta persaukisuudesta ja yhteiskunnan tuen puutteesta johtuen. Haittaa hänestä ei kohteessa ole, koska hän on todennäköisesti uupunut ja kognitioiltaan niin hidastunut, että tokkopa edes vierailijoita huomaa. Ehkä hän ei edes muista antaneensa asuntoaan messujen esittelykohteeksi. Peräänne hän tuskin tulee portaille huutelemaan, koska astman kärventämät keuhkot eivät tuota riittävästi uloshengitystä siihen tarkoitukseen.Uusi trendi: tuulettuva vessaIltaohjelmaa luvassa


Maksuton iltatilaisuus messuvieraille järjestetään pari vuotta sitten valmistuneessa hammashoitolassa, joka on sopivasti tyhjillään sisäilmaongelmista johtuvan remontin vuoksi. Jos yleisöryntäys on paljon ennakoitua suurempi, voidaan lisätilaa pyytää Oulun poliisitalolta.

Iltatilaisuuden ohjelmanumeroksi on kaavailtu viininmaistelusta varioitu homehaistelu. Erilaisissa maljoissa kasvatettuihin kosteusvaurioindikaattoreihin sekä messukohteista pelastettuihin tekstiileihin voidaan tutustua kaikin aistein. Kellarintuoksuinen, voimakkaasti imelä, helmeilevän tunkkainen, viipyilevän pistävä? Tarjolla myös homejuustomaistiaisia.

Illan puhujaksi toivotaan Senaatti-kiinteistöjen Pohjois-Suomen rakennuttajapäällikköä Marita Rovamoa. Rovamo on henkilö, jonka mielestä kymmeniä poliiseja sairastuttanut Oulun poliisitalo on rakenteeltaan tosi hyvässä kunnossa.
Messuhuipennuksena aidontuntuinen hometalokokemus


Messujen yhtenä huipentumana voidaan pitää autenttista hometalokokemusta. Siinä halukkaille messuvieraille luodaan lähes täydellinen kokemus hometalollisen päivittäisestä olotilasta. Tämä johtaa yleensä siihen, että iltaohjelmaan eivät nämä urheat seikkailijat pääse osallistumaan. Mutta sehän lisää vain kokemuksen syvyyttä, sillä yleensä hometalolliset ovat niin uupuneita päivän rasituksista, että iltaohjelmat tahtovat jäädä väliin.

Kokemuksesta pyritään luomaan aito siten, että messuille saapuessa halukkaille annetaan heti aamulla Tenox 20mg. Toinen Tenox tarjoillaan puolenpäivän aikaan ja kolmas iltapäivällä. Tarkoituksena on tietenkin pysyä hereillä ja suoriutua päivän aikana annetuista tehtävistä. Tosi extremeä kaipaaville kokemusta syvennetään vielä lisäämällä päivän annoksiin vanhaa kunnon neurolepti Largactilia, joka vie messuturistin todella syviin vesiin.  Ja ne, jotka tahtovat vieläkin rajumpaa kokemusta (tätä ei suositella heikkohermoisille), tarjotaan kylkeen vielä tehokas laksatiivi tai jokin suolistoa lamauttava lääkitys, esim. Imodium. Näillä on tarkoitus tuoda esiin homeiden vaikutus suolistoon. Erilaisia iho-oireita on haasteellista tarjota, mutta jokainen messuvierashan voi halutessaan pyörähtää nokkospuskassa, joita yleensä hometalojen pihamaalta löytyy, kuten jo aiemmin on tullut esille.

Päivän aikana nämä urhoolliset saavat tietenkin tavata lääkärin. Kerrotte vointinne ja tehostaaksenne aitoa kokemusta lääkärin vastaanotolla mainitsette oleskelleenne talossa, joka on homeen valtaama. Kerrotte myös, että päivän perustehtävät ovat jääneet suorittamatta, koska infernaalinen väsymys sekä muut epämääräiset oireet ovat haitanneet selviytymistä näistä arjen perusaskareista. BDI-kaavake sitten kertookin teidän kärsivän masennuksesta, ja F-diagnoosi potilaspapereissa on valmis. Parastahan on, että lääkärikäynnin päätteeksi saatat saada vielä reseptin johonkin SSRI-lääkkeeseen. 

Tämän jälkeen voittekin sitten käydä vakuutusyhtiöllä pyytämässä tarjousta henkivakuutuksesta. Siellä vakuutusmyyjä pyytänee teidän sairauskertomuksianne, joita sinne posket punottaen kiikutatte. Myöhemmin saatte postissa kirjeen, missä teille ystävällisesti ilmoitetaan, että ette voi saada vakuutusta. Perusteita kysellessä viitataan hienovaraisesti mielenterveysongelmiinne.

Muistetaan myös, että nämä kaikki homealtistumisesta johtuvat epämääräiset oireethan voidaan joidenkin lääkäreiden mielestä aina hoitaa pois päiväjärjestyksestä DNRS-menetelmällä. 

 

 

Palkintoja messuvieraille


Palkinto itsessään on jo se, jos pystyy kiertämään kaikki messukohteet. Kaikkien hometalomessuille osallistuneiden kesken kuitenkin arvotaan yksi messukohteista,  joka on ihan hometalojen aatelia!

Pääpalkintona oleva kohde on ollut jo vuosia asumaton, koska sen asukkaat ovat sairastuneet ja talo on asetettu asumiskieltoon. Kohteesta on käyty vuosien asuntokauppariita kaikissa oikeusasteissa ja voimassa olevan tuomion, josta ei voi valittaa, mukaan tämä purkukuntoinen kaupan kohde jää omistajalleen. Sen lisäksi omistajan tulee maksaa sekä vastapuolen että omat kymmenien tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut. Pääpalkinnon voittaja saa luonnollisesti nämä maksut kontolleen läpipaskan talon kylkiäisenä. Lohdutuspalkinnoiksi arvotaan messukohteista poistettua myrkyllistä irtaimistoa muutamia jätelavallisia itse pois kuljettaen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mistä kaikki alkoi?

Home, so sweet! Tammikuu 2017. Blogin kirjoittaminen meidän hometaloprosessista on ollut mielessä jo pitkään, mutta sen aloittamiseen ...